Vrijwilligerswerk project Dieren

In de bovenbouw is er de afgelopen weken gewerkt aan het project Dieren. Merel H, Koen en Daphne hebben een stuk geschreven over hun ervaring. Klik hieronder om het bericht uit te klappen en naar de foto’s te gaan.

Vanuit ons project over dieren kregen we de opdracht om vrijwilligerswerk te gaan doen bij een organisatie die met of voor dieren werkt. We moesten in groepjes bedenken waar je vrijwilligerswerk zou kunnen doen, we maakten een top drie. Vervolgens keken we in de hele stamgroep of er overeenkomsten waren, als dat niet zo was, kon je een organisatie gaan bellen of mailen.

We hebben dus zelf contact gehad met de verschillende organisaties om ons vrijwilligerswerk af te spreken. We vonden het wel fijn om zelf contact te hebben, zodat je zelf kon bepalen welke dag het beste kon, wat er allemaal afgesproken was en het was gewoon leuk om het zelf te doen. Er gingen wat groepjes naar de kinderboerderij, de boerderij van Reva’s opa, een manege etc. Daarna moesten we een ouder regelen om de groepjes te begeleiden, als dat gelukt was konden we ons voorbereiden op het bezoek. We deden kleren aan die vies mochten worden, want we moesten soms wel hard werken. Er is zelfs een vogel gered. We hebben poep geschept, paarden geborsteld, water halen voor de paarden en de benen wassen, de hoeven kregen een extra laagje en we hebben ook tractor en paardgereden. We vonden het leuk en leerzaam, we hebben geleerd hoe we zelf iets moeten organiseren.
Klik hier voor foto’s in het foto album.