Bijennacht 2023

Woensdagochtend 10 mei was het zover: de bovenbouw vertrok op de fiets voor de Bijennacht. Hieronder is er een korte samenvatting per dag geplaatst. Op mijnAlbum worden de foto’s en filmpjes geplaatst.

Dag 1

We zijn vandaag vertrokken met één spetter regen maar hebben verder een prachtige dag  gehad.
Na een eerste stop in Uitgeest zijn we verder gefietst richting Castricum. Daar zijn we eerst gestopt in het dorp. Op de stoplocaties hebben we foto opdrachten gedaan.
In het bos bij De Hoep hebben we ’s middags heerlijk gespeeld.
Waarna we ook nog naar het strand zijn geweest. Om lekker uit te waaien!
Vanaf het strand  zijn we door de duinen naar  de StayOkay in Egmond gefietst. Dat hebben de kinderen hun bedje opgemaakt en ook heerlijk Mexicaans gegeten.
Nu maken we ons klaar voor een avondje Bijenkorf’s got talent. Daarna gaan we ‘lekker’ op tijd naar bed!
Dag 2
Vanochtend zijn we fris begonnen aan de nieuwe dag met een heerlijk ontbijt. Daarna begon de ochtendactiviteit. De keuze was uit: voetbal, escape room, vloggen, t-shirt beschilderen. In twee rondes met een plak cake tussendoor!
‘S middags zijn we op de fiets naar de survivalbaan in Alkmaar gegaan! Nou, overleven was het! Op de heenweg op de fiets kregen we al zoveel water dat sommige stamgroepen moesten schuilen in een tunnel!
De survival zelf was top! Wie maalt erom regen, als je toch in de sloot ligt! Heel gezellige middag! Gelukkig was het met terugfietsen droog!
Donderdagavond was het eten weer heerlijk. De rijsttafel ging erin als koek. Daarna was het tijd voor een van de hoogtepunten van de Bijennacht!
Onder leiding van onze fantastische DJ hebben we een prachtig feest gevierd, met als thema “Dieren”. Alle kinderen en begeleiders waren verkleed. Je kon je laten schmincken, was je even moe van het dansen kon je even chillen in de spelletjesruimte. Tegen het einde zagen we al een paar kinderen die de rustige slaapkamers opzochten om de vermoeiende dag af te sluiten om te gaan slapen.
Een uurtje na de finale van het feest lagen alle kinderen lekker in hun eigen bed en daalde de rust over de StayOkay.
Dag 3

De laatste ochtend op de StayOkay, Oftewel de ochtend na de Bijennacht!! Een beetje slaperig het bed uit, wat ook gelijk opgeruimd moest worden. Daarna een heerlijk ontbijt met lunchpakketjes die gesmeerd moesten worden.

Vervolgens zijn we het beroemde smokkelspel gaan doen in het “modderige” bos. Dat vond iedereen heel spannend! De kinderen hebben gewonnen van de begeleiding, dat moest ik zeker nog even vertellen.
Daarna zijn we naar huis gaan fietsen met nog een lange stop in het bos. Het was prachtig weer wat voor het fietsen natuurlijk heel fijn was. Onderweg zagen we nog één keer de wilde hooglanders langs het fietspad, heel indrukwekkend!

Bij de Bijenkorf terug in Assendelft stond iedereen ons op te wachten met versierde bogen, limonade en cake! Dat was heel erg leuk. Volgend jaar wordt het vast weer een prachtige bijennacht!