De Tuin van Monet

De groep van Brenda en Petra is vorige week op excursie geweest naar de Tuin van Monet. De groepen van Mariola, Roos en Welmoed zijn er 6 oktober geweest. Hieronder een kort verslag van de dag en een link naar het foto album.

Stamgroep Brenda en Petra

We gingen met de bus naar Zaandam. Daar is het Monetatelier in een groen huisje. Het heet een luchthuisje, omdat het een botenhuisje is en lijkt te zweven.

We begonnen in de tuin bij de zonnewijzer. Daarna gingen we over de brug naar de sluis.

Monet heeft de sluis in Zaandam geschilderd. We hadden geluk, want er kwam net een boot aan. We zagen hoe de sluisdeuren dicht gingen. We moesten de kerk goed onthouden, want die had Monet ook geschilderd.

Toen gingen we naar binnen. Daar hingen alle 25 schilderijen van Monet. Niet de echte, maar het waren reproducties. Dat betekent dat ze waren nagemaakt.

De mevrouw liet een boek zien en een filmpje. Daarna mochten we zelf een kunstwerk maken met krijt en verf. We konden kiezen of we binnen wilden schilderen of buiten.

Toen we terugkwamen met de bus, hebben we in het speelbos geluncht en gespeeld.

__________________________________

Stamgroep Mariola

Excursie naar het Monetatelier in Zaandam 6 oktober 2022

Wij zijn hartelijk ontvangen door een medewerker van Fluxus en volgden daar een activiteit uit het Cultuurmenu. Het leven van Monet werd verteld, hierin werd onder meer aandacht besteed aan Monets verblijf in Zaandam.

De tuin van Monet in Giverny, die zijn grote inspiratie was, speelde ook een grote rol. Aansluitend vertelde de begeleider interactief over kleuren, schilderen en tekenen met behulp van enkele reproducties van de Zaanse Monets, die op de film te zien waren.

Na de film gingen de kinderen enthousiast aan het werk om zelf een Monetschilderij te maken. Er zijn 5 schilderijen waarin het bruggetje is afgebeeld met verschillende materialen. Verder konden de kinderen zich laten inspireren door de reproducties van de Zaanse Monets of hun eigen tuin.

Aansluitend werd er binnen of in de tuin gewerkt aan een impressie van een tuin.

Klik hier voor de foto’s van de excursie.

__________________________________

Stamgroep Roos en Welmoed

Excursie naar de Tuin van Monet op 6 oktober 2022

Op 6 oktober is de klas van Roos en Welmoed naar De tuin van Monet geweest. Het was een leerzaam en creatief uur waarbij de kinderen ook zelf aan de slag zijn gegaan met krijt en verf. Op straat hebben de kinderen gezien welke objecten Monet in die tijd heeft geschilderd. Misschien kunnen zij deze nog aanwijzen als u samen in het centrum van Zaandam bent!

Foto’s van deze excursie staat hier in het fotoalbum.