Nationale Buitenlesdag

Dinsdag 13 april 2021 hebben we met de hele school meegedaan met de Nationale Buitenlesdag.
Alle groepen hebben drie kwartier een les buiten gevolgd.

De onderbouw heeft zich verdiept in de les: ‘Ik zoek, ik zoek, plantjes op de stoep!’.  We kwamen er achter dat er op het schoolplein bijna geen stoepplantjes zijn, gelukkig waren er bij de gymzaal wel heel veel. We hebben geluisterd naar een verhaal over het herderstasje, een klein stoepplantje waar eigenlijk niemand naar keek. De kinderen kunnen plantjes aanwijzen in de schoolomgeving die daar uit zichzelf zijn gaan groeien, in spleetjes tussen de stenen en hoekjes. We hebben met zoekkaarten opgezocht welke stoepplantjes er allemaal zijn. De kinderen hebben ook verteld welk plantje ze leuk vinden, of mooi en bijzonder.
Ook hebben we aan de hand van knoppen onderzocht welke bomen er rondom de school staan.
Foto’s van de dag staan op mijn Album en zijn in te zien met het bekende wachtwoord