Atelier Tuin

Sindskort is er een aanvulling op het toch al hele leuke atelier Tuin. Met behulp van de klas van Paula is materiaal aangeschaft om beestjes uit de sloot mee te vangen. Er is al van alles op de kant gehaald; stekelbaarsjes, salamanders, verschillende waterkevers, bloedzuigers  en nog veel meer. Een aantal ervan zijn verhuisd naar de vijver in de natuurtuin.

Afgelopen dinsdag werden er zelfs drie staafwantsen gevangen. Dit insect behoort tot de familie van de waterschorpioenen en lijkt sprekend op een wandelende tak. Hij heeft een lange adembuis, net een rietje, waardoor hij vlak onder het wateroppervlak kan hangen. Met zijn lange grijparmen vangt hij visjes en andere dieren. Zelden te zien, dus wekte het de nodige verbazing in de school!
Wie weet wat voor bijzonders de sloot naast de schooltuin nog meer op gaat leveren…
Groeten Daniëlle en Ronald