Nica 5 jaar bij de Bijenkorf!

Als je op school zit bij de Bijenkorf ken je hond Nica wel.

Nica is gek op knuffelen en iedereen kan wel eens een stevige knuffel gebruiken!

Als iemand niet aardig tegen je was of je hebt gewoon een baaldag, kun je van Nica een knuffel krijgen. Ze is vrij rustig en daardoor gaat het makkelijker om je zorgen te vertellen en om met haar te knuffelen. Zelfs de wat angstigere kinderen zijn niet bang voor Nica. Ze is gewoon graag dicht bij je en knuffelt met iedereen zonder vooroordeel. Je krijgt er wel vaak een likje bij šŸ™‚

Veel kinderen weten Nica inmiddels te vinden.

Nica hoort bij Daniƫlle, Daniƫlle werkt bij ons in de tuin en geeft de kinderen les over de tuin.

Nica is een kruising tussen een herdershond en een husky met mooie bruine, grijze vacht, bruine ogen en beginnende grijze snuit. Omgerekend kun je zeggen dat Nica ongeveer 70 jaar is. Eigenlijk al een dame op leeftijd.

Als puppy is Nica 10 jaar geleden bij Daniƫlle gekomen. Toen de kinderen van Daniƫlle 5 jaar geleden naar school gingen, liep Nica natuurlijk ook mee naar school. Daniƫlle en Nica mochten toen ook vrijwel gelijk al in de tuin werken. Inmiddels zijn we alweer 5 jaar later!

Wist je dat:

  • Nica deuren open kan maken? Gewoon op de achterpoten staan en met de voorpoten de deurklink naar beneden. Zo stond ze ook zomaar een keer in de gemeenschappelijke ruimte, terwijl de deur dicht was!
  • Nica net zoals andere honden gek is op graven ? Als je met DaniĆ«lle in de tuin werkt zal je zien dat ze je helpt om de aardappels op te graven.
  • Zwemmen ook haar favoriet is!
  • Honden ook ingezet worden met therapie? Veel kinderen zijn dol op honden, de sfeer wordt beter en het kindje wordt minder nerveus.
  • Kinderen en honden 1 ding allebei heel leuk vinden: Spelen!

En dan nog een geheimpje: Nica kan niet tegen kietelen onder haar voetjesā€¦ SSST!

Daniƫlle en Evelyn