Plusgroep maakt eigen bordspellen

In de afgelopen zes weken hebben de kinderen van de plusgroep hard gewerkt aan hun zelfgemaakte spellen.

Hieronder een verslag van Thijn & Dorus:

We zijn begonnen door de schaak- en damspellen in de klas te halen. Door dat spel en door andere spellen uit te proberen kregen we inspiratie voor ons eigen bordspel.

Eerst moesten we een ideeënboekje maken. Daar moesten we van alles in opschrijven, waaronder de spelregels. Toen we dat af hadden, zijn we begonnen met het ontwerp van ons eigen spel. Daarna hebben we materiaal van huis meegenomen, papier uit het magazijn gehaald en konden we aan de slag.

Er zijn veel verschillende soorten spellen gemaakt. Bijvoorbeeld: twee nieuwe soorten van Party en Co, een V.O.C. handelsspel, Hangman (maar dan met kaartjes), een voetbalspel, Just do it (een opdrachtenspel), Broodhandel en zelf hebben we een versie van Slangen en Ladders gemaakt. Er zijn nog veel meer soorten spellen gemaakt, want de middenbouw plusgroep heeft ook spellen gemaakt. We hebben ervan geleerd dat het meer werk was dan het leek om je eigen spel te maken, dat je meer kan bereiken als je samenwerkt, dat er eigenlijk heel veel verschillende soorten
spellen zijn, dat je een bestaand spel ook kan veranderen in je eigen spel en dat je spel er mooi uit moet zien anders wil niemand er mee spelen.

Intussen hebben er kinderen de basisregels geleerd om te schaken en te dammen. Sommige kinderen konden dat al en die konden de anderen helpen en het spel nog verder uitleggen.

Foto’s van de plusgroep aan het werk zijn te zien in mijnAlbum

Thijn en Dorus