Project in de groep van Bea en Reninca

In de aanloop naar Pasen hebben we in de groep een broedmachine met 12 eieren neergezet.

Na 21 (lange) dagen werden de kuikens geboren. De meeste kuikens werden onder schooltijd geboren en de kinderen waren daarvan getuige.

In de verhalenschriften tekenen en vertellen ze erover:

We deden 12 eieren in de broedmachine. In de vakantie was er 1 gebroken, bij Ravy thuis. Toen hadden we er nog 11. Er werden er 2 tegelijk geboren. En er werden er 2 in de broedmachine geboren. De kuikens drukten zich eruit met hun poten. Met hun ei-tand hadden ze eerst een gaatje gemaakt. Ik vond het leuk om ze vast te houden.

Kjeld

 

We hadden een project over kuikens. De eitjes lagen in de broedmachine. Eén geel kuiken was dood gegaan in het ei. De andere kuikens waren bruin en grijs. Ze groeiden heel snel. Sommigen hadden al een grote staart. En je zag al een kam op hun kop. Een héél kleintje!

Fleur

 

We hebben zelf uit het ei een kuiken geboren zien worden. Er kwam eerst een gaatje en toen een scheurtje. Toen probeerde hij eruit te kruipen met zijn snavel en zijn poten. Hij werd steeds groter en groter. Toen kwam het afscheid. We hebben een mooie kaart gemaakt met “vingerkuikens” en wensen. Bijvoorbeeld: Ik wens dat je groot en sterk wordt.

Rafaël