Schoolschaken

Na het geweldige schaakseizoen van vorig jaar, hoefden we dit jaar geen voorrondes te spelen. Dit betekent, dat we afgelopen woensdag meteen in de finales konden instromen. In aanloop van dit schaaktoernooi zijn er veelvoudig schaaklessen gevolgd door de kinderen bij Chantal. Zij heeft de kinderen op scherp gezet en geattendeerd niet tegen een herdersmatje aan te lopen. Gelukkig speelden we een thuiswedstrijd, zodat de tegenstanders zich op onbekend terrein begaven.

Helaas mocht dat niet baten. Na een paar spannende wedstrijden zijn de schaakmannen 3e geworden, net achter de nummer 2. De nummers 1 en 2 hebben zich gekwalificeerd voor het Noord-Hollands kampioenschap. We zitten dus erg dicht bij het Noord-Hollands schaakniveau met De Bijenkorf! De toppers hebben het fantastisch gedaan. De bronzen medailles zijn in ontvangst genomen en zullen naar alle waarschijnlijkheid nu schitteren boven hun bed.
Jongens, top gedaan!
Namens de schaakcommissie