Muiderslot

Op dinsdag 13 februari gingen de onderbouwgroepen in het kader van hun thema ‘Ridders en Kastelen’ op schoolexcursie naar het Muiderslot.

De kinderen werden in kleine groepen verdeeld en konden de Torenroute en Ridderroute volgen door het kasteel.

Tijdens de routes kwamen de kinderen in verschillende kamers terecht. In sommige kamers konden activiteiten of opdrachten uitgevoerd worden, zoals verkleden, een speurtocht doen of virtueel een kasteel belegeren. Ook konden de kinderen stempels verzamelen in boekjes die ze bij ontvangst in het kasteel hadden gekregen.

Natuurlijk werd er ook geluncht. Dit mocht in het theater in de kasteeltuin. Als laatste op het programma werd er een “Floris les” gegeven over de kasteelheer Floris de Vijfde. De kinderen leerden over wat Floris allemaal meenam tijdens zijn reizen, over de vlag van het slot en over de kleding van de kasteelheer. Een aantal kinderen werden daarna ook geridderd en mochten voorwerpen pakken uit de kledingkist om ze te benoemen.

“We hebben veel dingen gezien, zoals een zwaard, een harnas en een maliënkolder. Het zwaard en harnas mochten we optillen. We hebben geschoten met een pijl en boog. Ik vond het heel erg leuk. Ik wil hier nog wel een keer naar toe”

– Tony (groep Ingrid)

Op school hebben de kinderen nog een leuke ansichtkaart en een mooie medaille als aandenken meegekregen.

Voor alle foto’s kunt u kijken in mijn Album.