SlimmerIQuiz op het Zaanlands

Geschreven door Pleun en Pèpa

In de klas hadden we een quiz, de SlimmerIQuiz. Je kreeg een antwoordenblad, en op het digibord kregen we vragen. Voor een moeilijke vraag kreeg je meer punten dan voor een makkelijkere vraag. Uit elke groep 8 klas gingen er drie mensen door, die kinderen hadden de meeste punten van de klas. Bij Lisa waren het Bas, Pleun en Pèpa, en bij Miriam waren het Amelia, Myron en Niek.

Op 8 november gingen Niek, Myron, Amelia, Bas, Pleun en Pèpa met hun instructiegroep leerkracht en hun moeders naar het Zaanlands Lyceum. Daar gingen we nog een quiz maken met een PowerPoint. We moesten daar in teams, de teams waren per klas dus Pepa, Pleun en Bas samen en Myron, Amelia en Niek samen. Het duurde een half uur, per vraag kreeg je ongeveer 50 seconden de tijd om te overleggen en het antwoord op te schrijven. In totaal deden er 9 teams mee.

Toen de antwoorden werden na gekeken kregen de teams een rondleiding door de school, dat duurde een kwartiertje en daarna moesten ze weer terug komen voor de uitslag. Uiteindelijk zijn Pleun, Bas en Pèpa derde geworden en Amelia, Niek en Myron op de achtste plek geëindigd. Het winnende team ging door naar de finale op de Universiteit van Amsterdam, maar daar zaten wij dus helaas niet bij.

Zie voor meer foto’s Mijn Album.