Verslag Rijksmuseum

door Madelief , stamgroep Paula

We gingen met de auto naar het Rijksmuseum. Toen we waren aangekomen zagen we dat het Rijksmuseum het van Gogh museum en het Stedelijk museum ongeveer naast elkaar zaten. Toen we naar binnen gingen kregen we van Paula een schetsboekje, als we een schilderij mooi vonden dan mochten we dat in het boekje tekenen, ik had 2 dingen getekend. Ik had een landschap en een olifant uit een schilderij getekend. 
Ook kregen we een speurtocht, wij hadden de speurtocht niet gedaan. Maar eigenlijk als de speurtocht af was dan kon je een bootje maken. Wij hadden het bootje toch gemaakt. We hadden veel schilderijen gezien. Ook hadden we de Nachtwacht gezien, het beroemde schilderij van Rembrandt. Er waren op de bovenste verdieping ook dingen, daar waren dingen van Karel Appel en aan de andere kant was een jurk die Mondriaan ontworpen had. De jurk had alleen maar wit met een klein stukje geel. Toen gingen we een broodje eten op het grasveld, toen iedereen zijn broodje op had mochten we spelen. De ene helft van de groep zat in het speeltuintje en de andere helft van de groep zat tikkertje te doen op de skatebaan, maar al gauw deed iedereen mee met tikkertje. De baan was wel heet! Toen ging Paula iedereen bij elkaar roepen en gingen we weer naar de garage. Paula ging kaartjes regelen zodat we weer uit de garage konden rijden, maar ondertussen ging de helft van de groep met de lift spelen. Toen Paula de kaartjes had geregeld gingen we weer naar school.

Einde

Meer fotos in MyAlbum