Streets of the world


Door Ies van Gelder

Op 12 juli ging de groep van Chantal naar Streets Of The World, een fototentoonstelling op het Hembrugterrein in Zaandam. Chantal kon helaas niet mee. Maar gelukkig heb ik een verslag voor haar geschreven. Toen we binnen kwamen gingen we eten en drinken, het was inmiddels al 10 uur.

Daarna gingen we naar boven. Daar werd verteld dat Jeroen Swolfs van de 208 landen er 195 gefotografeerd had. Op de tweede verdieping was Afrika, daar was het licht. Dat is logisch want er waren veel ramen. Dat had een reden want in Afrika is het warm.

Daarna gingen we naar de eerste verdieping, daar vond je Europa. Amsterdam was daar ook. Die foto bestond uit een boot en een brug. Op de achtergrond stond een pakhuis. Lotte viel nog even tegen een paal. Na een beetje lopen gingen we met elkaar bespreken wat we in Europa gezien hadden. Op de begane grond zei de rondleider: ‘ik heb wel een uur naar het Nike logo gezocht.’ Maar Jannes vond het binnen 5 seconden. Op de begane grond was er ook een andere sfeer. Ook was hier het filmpje over Jeroen Swolfs dat we met Chantal hebben bekeken in de groep. Ik leerde veel van deze excursie. Bijvoorbeeld dat Jeroen ongeveer 500.000 foto’s gemaakt heeft. Daarna gingen we naar de andere zaal. Hier was noord Amerika. Hier waren ook heel veel foto’s. De kleine A3 formaat en de grote 80 cm bij 40 cm. De rondleider had het voor me gevraagd. Er waren ook verschillen met de andere verdiepingen. Hier was het licht groen en bij Europa blauw. De foto’s waren ook heel anders. Vroeger werden er in dit gebouw bommen gemaakt. Dit gebouw is ook een monument. Het laatste onderdeel was Azië en Oceanië. Daar waren denk ik echt de meeste foto’s. Het was ook de grootste ruimte. Niet gek voor het grootste werelddeel. Het was een leuke en leerzame excursie.

Meer foto’s kunt u vinden in Mijn Album.