Naar het Frans Hals Museum

In het kader van het project over Nederlandse kunstenaars is de stamgroep van Lisa op excursie naar het Frans Hals Museum geweest. De wandeling langs alle mooie panden in Haarlem is al een interessant begin.

Aangekomen in het museum krijgen alle kinderen een apparaatje voor de audiotour uitgereikt. Hiermee is bij ieder schilderij een stuk informatie te beluisteren. De schilderijen worden uitgebreid bekeken en een aantal hebben we al besproken in de groep. Deze herkennen de kinderen en het is top om er nog meer informatie over te krijgen en ze in het echt te bekijken!

Het museum zelf is ook prachtig, een aantal kamers zijn nog in de originele staat en hebben bijvoorbeeld behang van leer.

Als afsluiter kunnen alle kinderen verkleed op de foto in een schilderij. De foto’s hiervan kunt u terugvinden in Mijn Album.