Op excursie naar het Gemeentehuis

Hallo wij zijn Just Rijkhoff en Lotte Betjes, wij waren donderdag 16 maart met de trein samen met de hele bovenbouw naar het Gemeentehuis in Zaandam. In het begin ging Natascha ons iets uitleggen over de schilderijen die daar hangen. Op de schilderijen stonden de vroegere burgemeesters. Daarvoor had ze net verteld als de bel gaat mag iedereen naar de vergaderzaal, dus op dat moment ging de bel en we gingen naar binnen. In de raadszaal zitten op de eerste en tweede rij de mensen die in debat gaan of ergens over moeten beslissen en de achterste rij was voor het publiek. Toen gingen Jorrit, Mieke en Natascha ons vertellen over de geschiedenis, de partijen en nog veel meer. Daarna gingen we even een vragenrondje doen met de microfoons die op je tafel stonden en als het lampje brandt dan kan je praten.

Toen het pauze was kreeg iedereen wat water met een citroensmaakje. En toen de bel weer ging mochten we weer terug de zaal in voor nog een vragenrondje. En toen was het bijna afgelopen en toen mocht Finn nog een vraag stellen en hij vroeg: hoeveel geld heeft u op uw bankrekening? En toen moest de hele zaal lachen, maar hij gaf helaas geen antwoord maar hij wou wel zeggen hoeveel Gemeente Zaanstad verdient per jaar, en gok maar eens hoeveel ze krijgen; 50 miljoen? 100 miljoen? Nee hoor maar liefst 200 miljoen! Toen was het helaas afgelopen.