Het Nationale Schoolontbijt

Het Nationale Schoolontbijt 2016 werd voor onze Bijenkorf kinderen wel heel speciaal.
Op uitnodiging van Lex Brakenhoff mochten alle kinderen  de dag ervoor zelf broodjes komen maken in de bakkerij. Een fantastisch aanbod waar bijna alle groepen gebruik van hebben gemaakt.

Met 65 kleuters  vertrokken we ‘s morgens wandelend naar de bakkerij. Daar aangekomen werden we warm onthaald door de familie Brakenhoff.

De bakkerij was omgetoverd tot een volwaardige kleuter werkplaats, twee lange tafels met plek voor iedereen. Er werd verteld welke ingrediënten er nodig zijn voor het maken van brood. Deze ingrediënten stonden in kleine afgesloten bakjes op de tafels. Eén bakje leek echter leeg maar daar bleek het ingrediënt ‘Liefde’ in te zitten, brood bak je namelijk altijd met liefde!

Nadat alle kinderen hun kusjes naar het deeg gestuurd hadden konden ze zelf aan het werk. De deegbolletjes mochten worden versierd met  zonnebloempitten, krenten, rozijnen en sesamzaadjes. Na het versieren was onze taak volbracht en konden we weer terug naar school terwijl Lex de broodjes ging bakken. De volgende dag werden de broodjes keurig geleverd waarna we ze met smaak hebben op gegeten.

We kijken terug op een waanzinnig goed georganiseerde excursie en kunnen Lex en zijn familie niet genoeg bedanken voor hun tomeloze inzet en gastvrijheid. Én de familie Brakenhoff heeft gelijk; het lekkerste brood bak je met liefde!!

Nieuwsgierig? Meer beelden zijn te vinden op Myalbum.