“Voor altijd jong”

bal-en-pop

Ook de bovenbouw doet mee met het schoolbrede project “Voor altijd jong”. Zij hebben het met elkaar gehad over hoe we de aarde voor altijd jong houden en hier zo zuinig mogelijk op kunnen zijn. Ook hebben zij onderzocht of kinderen overal ter wereld wel altijd jong zijn. Ze hebben ontdekt dat dit niet overal het geval is. De rechten die kinderen hebben, worden niet overal opgevolgd. Henk Caminada, van Amnesty International, kwam hier meer over te vertellen. Hij is in elke bovenbouwgroep een uur te gast geweest om meer te vertellen over kinderrechten.

henk-2 spelen-met-pop
Ook was oud-collega Terry van den Akker in Nederland. Met de sponsorloop afgelopen schooljaar hebben we met elkaar geld opgehaald om onderwijsmaterialen aan te schaffen voor kinderen in Rwanda. Terry kwam ons laten zien wat zij met dit geld heeft gedaan. Zo zijn er blokken voor de kleuters gemaakt, poppen, ballen, stoffen boekjes en autootjes om mee te spelen. Het spelen is ook een kinderrecht en door onze sponsorloop kunnen kinderen in Rwanda ook echt spelen. Als dank heeft Terry in elke groep een presentje achtergelaten (een bal in de midden- en bovenbouw en een pop voor elke kleutergroep).

Twee leerzame bezoeken waarbij het projectonderwerp verder is onderzocht!