Museum 20e eeuw

Afgelopen donderdag gingen de kinderen van de groep van Myra naar het museum van de twintigste eeuw in Hoorn. In Hoorn aangekomen mochten we nog niet gelijk naar binnen want er was nog een andere school bezig. Tien minuten later werden we in groepen verdeeld. In een rij liepen we het museum binnen. Het eerste wat we zagen waren deuren met een groot slot erop. Dit waren vroeger gevangenissen. We liepen een trap van ongeveer zestig treden op. We hingen onze jassen op en legden onze tassen in een rek.  We gingen per groepje op de bank ons broodje opeten en de juf en medewerker waren aan het praten over wat we gingen doen. Maar ze dachten dat wij de Sint jansen school waren.  En dat wij hier kwamen om een film te maken. Maar Myra zei dat wij de Bijenkorf zijn en dat wij hier waren voor een rondleiding.

We kregen een rondleiding en hebben veel dingen gezien over vroeger. Ook hebben we de oude school na gedaan. Daarna gingen de ouders de auto’s halen en reden we terug naar school. Het was een hele leuke dag.

Tekst: Thijn Bakker (groep 5)

Kijk voor meer foto’s in mijnalbum

img_2819 img_2825